ÎNCARCĂ

After Winter 2016 - Povestea

Desi nu a fost un sezon grozav, prin vai, zapada a fost la fel ca in fiecare an. Statistic, in jur de 20 iulie curat echipamentele si le pregatesc de vara. Anul acesta "After Winter" inseamna un edit pe ultima bucata de zapada de pe platou. Inainte de a urca cu placa merg sa caut zona cu cea mai multa zapada. E 8 iulie. Aproape de releul Costila pe vale, se afla un petec ramas din iarna, suficient de lung pentru a construi ce vroiam.

Sambata pregatesc echipamentul, fac ceva cumparaturi, apoi il rog pe tata sa ma ajute sa ascut lopata cu flexul. In jur de 12, duminica, se opreste vantul si dau drumul la cabina. Zambesc, imi pun rucsacul in spate, iau geanta si plec entuziasmat. Ajung la cabana Babele, despachetez, apoi ies sa ma plimb. Ceva imi spune ca pot gasi mai multa zapada. Fara succes. In schimb, din loc in loc pun gopro-ul pe timelaps si mainile la ceafa. Sergiu are de lucru, asa ca trebuie sa fac totul singur.

La 7:30 cobor la masa. Nu e nimeni. Usor deranjat incep sa caut oameni dar dau de program. 8:00 - 22:00. Astept, mananc, apoi plec echipat catre zapada. Iau ceva cadre de inceput apoi ma apuc de lucru. Totul e planuit asa ca ma apuc de treaba. Ceasul suna din ora in ora cu 10 minute pauza. E 10. Suna si cel 19 apoi decid sa ma opresc. A doua zi mai suna inca de 4 ori apoi las lopata si iau placa. O stana trece pe langa mine dimineata si seara. Cainii care la inceput ma latrau imi devin prieteni, apoi ciobanii incep sa inteleaga ce fac. Era cald si kickerul se topea usor. Ma incalzisem, iar trikurile incepeau sa iasa. Pun trepiedul, imi atasez telecomanda la pantaloni, apoi continui. Aproape de apus strang si plec. Se strica vremea dar nu ma deranjeaza. Este deja joi si urmeaza sa cobor.

Vineri ma trezesc la 5. Ies afara si mi se pare ca aud ceva. Muzica populara si chiote se auzea tocmai din pestera. Zambesc si pornesc in locul de unde urma sa fac timelaps cu rasaritul. Nu imi dau seama cat mai dureaza pana la rasarit, dar hotarasc sa merg la pilonul 5. Aveam cadru mai bun. Era destul de departe asa ca pornesc vioi. Cum ajung montez efectele si hop si soarele. Ma intorc, imi iau lucrurile, apoi cobor index.

"The snow and the mountains have become my landscape, my real world." - Georges Simenon